Chennai első napja


2020.02.08. Most jártok először Chennaiban. Rögtön elmentem egy indiai táncos üzletbe pár dologért, még csak úgy szétnézni. Közben iszonyatosan éhes és szomjas voltam,  úgyhogy kerestem egy jónak látszó ám egyszerű éttermet. Ez tényleg egy szimpla hely volt, de a dósát banánlevélen kaptam. 


Hirtelen túl sok program jött szembe,  így a táncot választottam. Beültem egy bharatanatyam előadást megnézni. Szuper volt,  de azért én továbbra is Odisszit nézek legszívesebben. 



Hazafelé vettem pár gyümölcsöt,  de ahogy közeledtem a szálláshoz, egyre nagyobb tömeg fogadott. Mindenfelé vidámpark és valami felvonulás, ettől aztán lépni is alig lehetett a motorok és autók között. A felhajtás közepén egyszercsak ott találtam magam egy négyszögletű tó partján. Körbe rengeteg ember,  és a tóban egy kivilágított tutaj, amin emberek zenéltek. Közben megtudtam a mellettem ülőktől, hogy Shiva, akit Kapaleeshwarar formájában imádnak itt, és hitvese Karpagambal istennő ül az építmény közepén. Ők hajóznak most körbe. 

Elfáradtam.. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szembesülés magammal és Indiával

Saraswati Puja

Egy csendes nap a maharikra emlékezve