Lendületben


2020.02.08. 

Saraswati Puja áldása, hogy ismét futok reggelente. Itt egy kicsit nehezen mozdulok ki,  mert sok szem követi minden lépésemet. Imádom az ilyen kimozdulós reggeleket. Szinte függő vagyok. Persze a testre is nagyon áldásos hatásai vannak javítja a keringést, anyagcserét, jobban alszom, javul az állóképességem, edzi az immunrendszerem. A legfontosabb mégis, hogy mentálisan teljesen helyre tesz. Itt Indiában egyébként is egy élmény reggel kimenni egy parkba. Sokan sétálnak reggel hat és nyolc kötött, illetve naplemente idején is. A parkba sétáló bérletet lehet kapni erre az időszakra. Kevesen futnak csak. Én magam is fél időben futok és utána sétálok. Van még mit mozognom a napban. :)


Az elmúlt héten megjelent egy férfi, aki hahota jógázik. Leül egy padra, előre hajol, a szívére teszi a kezét, majd hirtelent hátra veti magát,  az ég felé emeli a kezeit és a tekintetét. A lábait is vízszintesen előre dobja és teljes szívből kacag kissé erőltetve. Ez persze nagy érdeklődést kelt és mindenki, aki szokasos reggeli edzésen van kicsit jobb kedvre derül. De valaki csak olvassa az újságját tovább. (rövid videó a facebookon a poszt alatt)


No, de közben "sajnos" most meg kell szakítanom a szokásos napirendet, mert elutazom egy hétre Chennaiba. Lesz egy útitársam is, Barbi, aki nem olyan régóta táncol Odisszit nálam. A harmadik utas sajnos lebetegedett. Én is kíváncsian várom milyen lesz és persze jövünk Bhubaneswarba is és Barbi is jobb velem az órákra, meg persze megnézzük az itteni templomokat is, amiből van bőven. Meglátjuk, hogy benne mindez mit fog kiváltani. 

Szóval most itt ülök és várom a repülőt. Kicsit izgulok azért. Igyekszem majd írni nektek, akik olvastok. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Saraswati Puja

Chennai első napja